Download de aanleverspecificaties als PDF

 

Van plan om een boek te ontwerpen en vervolgens te laten drukken? Het liefst doe je dit natuurlijk meteen goed, maar in de praktijk is dit helaas niet altijd het geval. De mensen van NetzoBoek zorgen er graag voor dat jouw boeken oogverblindend bij je worden afgeleverd en we leggen je graag even uit hoe je daarvoor kan zorgen!

Het binnenwerk

Zie een boek vooral als twee onderdelen. Het binnenwerk en de omslag. Aangezien de opmaak van de omslag afhankelijk is van de opmaak van het binnenwerk, kan je het beste beginnen met het binnenwerk. Word? InDesign? Illustrator? Kies vooral een programma waar jij het liefst in werkt. Belangrijk is wel dat je het bestand opslaat als PDF wanneer je helemaal tevreden bent. Je maakt ons helemaal blij als je er ook nog 3 mm afloop en snijtekens aan toevoegt. Mocht dat niet lukken, dan kun je altijd even een belletje plegen naar 088 7521 000. Dan helpen we graag mee!

Binnenwerk

 

De omslag

Beoordeel een boek niet op z’n kaft? Doe maar wel! Met een uniek ontwerp op de kaft van je boek zorg je ervoor dat hij extra opvalt. Maar hoe maak je zoiets nou op? Elk boek is uniek en heeft dan ook zijn eigen afmetingen met betrekking tot het formaat en de rugdikte. Neem daarom voordat je begint met de omslag even contact op met de mensen van NetzoDruk. Je krijgt dan een template op maat voor jouw boek, voor jouw ontwerpprogramma. NetzoPrettig!

Omslag

…en nu?

Helemaal in je nopjes met de drukbestanden? Dan wordt het tijd om plaatst te nemen achter NetzoBoek.nl. Kies bij het productoverzicht wat voor boek je wilt hebben en zet ons maar aan het werk! Voordat we daadwerkelijk de persen kunnen laten draaien moet je nog wel even je opties aankruisen in onze besteltabel.

Wij zijn allereerst erg benieuwd naar het formaat van je boek. Let hierbij nog wel even op dat het formaat wat je kiest ook overeenkomt met het formaat van je ontwerp. Wat ook belangrijk is om te weten is hoe dik je boek wordt. Oftewel hoeveel pagina’s jouw boek bevat. Houdt hierbij rekening met de katernen van een boek. Dit houdt simpelweg in dat het aantal pagina’s deelbaar moet zijn door vier. Kom je net niet tot het juiste aantal pagina’s? Een veel voorkomende oplossing hiervoor is het toevoegen van witpagina’s aan het einde van je boek.

Nu we alle algemene gegevens hebben voor jouw boekwerk, zijn we aangekomen bij de mooimakerij. Met ons brede scala aan papiersoorten zit er ongetwijfeld een soort bij dat jouw boek net die extra uitstraling meegeeft. Omdat we begrijpen dat de papiersoorten je misschien 1,2,3 niet zoveel zeggen, hebben we papiermonsters in het leven geroepen. Die kun je ook nog eens volledig gratis aanvragen! Het enige wat je nu nog rest is het glans- of mat laminaat voor op de omslag. Omdat het laminaat zorgt voor extra stevigheid en een luxe look, zit dit gewoon inbegrepen in onze prijzen. Heb je opties in gedachten die niet aan te vinken zijn in onze tabel? De mensen van NetzoBoek maken gratis en vrijblijvend een offerte voor je op maat!

Ben je er zonder problemen doorheen gekomen? Voilá! We gaan ervoor zorgen dat jouw boek picobello uit de machine komt!

 

gif

 

 

 

netzo boeiend

De beste websites voor jouw gratis beeldmateriaal

Je wilt je drukwerk natuurlijk met het mooiste en scherpste beeldmateriaal laten bedrukken. Maar waar tover je dit vandaan zonder de portemonnee te hoeven trekken? En misschien nog wel belangrijker: is de afbeelding rechtenvrij? Wij zijn de moeilijkste niet en beschrijven hieronder hoe jij...
Lees meer

Zo ontwerp je in een handomdraai je eigen boek

Download de aanleverspecificaties als PDF   Van plan om een boek te ontwerpen en vervolgens te laten drukken? Het liefst doe je dit natuurlijk meteen goed, maar in de praktijk is dit helaas niet altijd het geval. De mensen van NetzoBoek zorgen er graag voor dat jouw boeken oogverblindend...
Lees meer

In 7 stappen je prachtige drukwerk in huis

Waarschijnlijk heb je het al gemerkt, maar NetzoDruk bevindt zich in een gloednieuw jasje. Naast de roze uitstraling beschikken we nu ook over een nieuwe website, zodat je je prachtige drukwerk nóg makkelijker kan bestellen. En daar zijn we maar wat trots op! NetzoBoek... NetzoGroot?! De laatste...
Lees meer

Bel me
terug

Let op
er is iets mis gegaan!